Yhden lahjan pystyn jo paljastamaan koska se on annettu saajalle torstaina :) Eli ompelin työpaikalleni keskospaitoja/mekkoja. Pojille enemmän paidan mallinen ja tytöille sitten vähän kellotusta helmaan. Nuita mekkoja oon ommellut pitkin syksyä aina kun on sattunut olemaan sopiva väli. Mekot/paidat ovat takaa auki joten ne on helppo pukea vauvoille päälle. Meillä siis käytetään yleensä tuollaisia helposti puettavia vaatteita erityisesti kovin sairailla vauvoilla joiden pukeminen normaaleihin vaatteisiin ei ole mahdollista vauvan tilan vuoksi tai sitten seurantalaitteita on niin paljon, että vaatteiden pukeminen ei onnistu. Sinällään vaatteiden ei tarvitse tuoda lämpöä koska keskoskaappi/avopöytä huolehtii lämmöstä mutta toki vaatteet antavat vauvalle turvaa ja ovat esteettisiä. Viimeksi ompelin noin neljä vuotta sitten vastaavanlaisia mekkoja/paitoja ja ne ovat olleet kovalla käytöllä ja värit ovat ihan kulahtaneita. Toivottavasti näistäkin on iloa osaston pikkupotilaille :) Helpotin työkavereiden työtä niin, että merkkaisin vaatteet jo etukäteen iron-transfer paperia hyväksi käyttäen.

 

 

 

 

 

Näitä tehdessä minulla heräsi mieleen sellainen ajatus keskosvaatehaasteesta :) Eli haluaisinkin haastaa teidät blogini lukijat ompelemaan yhden tai miksei useammankin keskosvaatteen. Valmis vaate tulisi lähettää minulle ja minä toimittaisin vaatteet eteenpäin Oulun Yliopistollisen sairaalan kahdelle eri osastolle joissa hoidetaan keskosia. Sain ompelukurssin opettajalta nipun keskosvaatekaavoja jotka on tehty 2000 luvun alkupuolella opinnäytetyönä. Vaatehaasteesen osallistujat saisivat minulta kaavoja sähköpostin kautta. Onko innokkaita mukaan tulijoita? Tämä on vasta alustavaa kyselyä ja tarkemmin asiasta ensi vuoden puolella!

 

Nyt pikapikaa takaisin joulupuuhastelun pariin. Vielä on jokunen lahja viimeistelemättä ja joululeipomukset vaiheessa. Joulusiivous on sentään tehty. Pikkumiehen sairastuminen muutti vähän suunnitelmia joten aikataulussa ollaan hieman jäljessä. Meillä sairastetaan kuumetta ja rajun kuuloista yskää :( Viime yö meni valvoessa ja niinpä epäilen seuraavakin menevän.

 

Mukavaa joulun odotusta  seuraavan kuvan kera! Kuvassa meidän reippaat joulutontut :)