Minulla on ollut neulepuikkojen kanssa riita ja pikkuhiljaa oon taas yrittänyt niitä kesytellä. Jotain pinetä mutta erittäin tarpeellista on syntynyt viime aikoina tai siis ikuisuuden saatossa.

 

Ensiksi lankajämäkeristä villasukat. aloitettu kesälomareissulla ja nyt saatettu loppuun :D Nyt oli pakko tehdä kun alkaa olla villasukka tarvetta. Nuita pieniä lankakeriä on joka paikka pullollaan eikä nuokaan loppuneet, ihmeellistä. Ehtymätön varasto.Malli omasta päästä.

 

Toinenkin ikuisuusprojekti valmistui tarpeeseen. Nämä töppöset aloitin jo viime talvena ja nyt me oikeesti tullaan tarvitsemaan näitä. Elmo nukkuu vielä vaunuissa päiväunet ja en oo mistään löytänyt toppatossuja isompaan jalkaa ja mielestäni ne äitiyspakkauksen toppatossut on aika kylmätkin. Laatikosta löytyi sopivasti Novitan Huopasta ja Novitan syksy 2007 lehdestä lukijan ohje tälläisiin töppösiin. Varret neulottu Patons-merkkisestä merinovillalangasta. Miehen mielestä nää on smurffitossut ja huvittavan näköiset mutta luulen, että ovat lämpimät ja ajavat asiansa hyvin! Kasvunvaraa on ja villasukkakin mahtuu hyvin jalkaan.

 

 

Kirjoitan tässä samalla ohjeen nuihin kun itse en silloin meinannut mistään ohjetta moisiin löytää. Ohje löytyy tosiaan Novitan 2007 Syksy lehdestä lankapalat palstalta. Mielstäni ohje oli helppo ja tossut oli nopea neuloa.

Tarvitset Novita Huopanen lankaa 1 kerän tossuihin ja sitten varsiin jotain lankaa. Itse ohjeessa on käytetty Novita Wool lankaa.

Teräosa:

Luo Huopaselle nro 8 puikoilla 12 silmukkaa. Neulo 40 krs ainaoikeaa. Poimi pitkältä sivulta 20 silmukkaa toiselle puikolle, kolmannelle puikoille toisesta päästä 12 silmukkaa ja neljännelle toiselta sivulta 20 silmukkaa. Neulo suljettuna neuleena sileää oikeaa 9krs. Neulo 12 silmukan puikon viimeinen silmukka yhteen viereisen puikon ( puikko jossa on 20 silmukkaa)  1 silmukan kanssa puikoilta. Nosta 1.s neulomatta ja neulo 12 silmukan puikko nyt takaisin nurjaa ja jälleen viimeinen silmukka yhteen 1. silmukan kanssa puikoilta, jossa on 20 silmukkaa. Jatka tällä tavoin neulomista yhdellä puikoilla kaventaen aina viimeinen silmukka seuraavan kanssa kanssa, kunnes kaikilla puikoilla on 12 silmukkaa. Neulo vielä suljettua sileää oikeaa 4 krs ja 1 krs nurjaa. Päätä silmukat. Neulo toinen tossu samalla tavalla. Huovuta tossut pesukoneessa. Laita pieni pussi tossujen sisään etteivät ne huovu yhteen. Muotoile ja anna kuivua.

Varsi:

Luo Novita Woolista 48 silmukkaa puikoille nro 3 ja jaa ne 4 puikoille. Neulo 2 oikein 2 nurin kunnes varsi on sopivan pituinen. Päätä silmukat. Neulo toinen varsi samalla tavalla. Ompele varret teräosiin kiinni.