Ei kait syksyllä tarvi pukeutua pelkästään ruskeaan, harmaaseen, tummanvihreään jne. Saahan syksylläkin olla pirteitä värejä kuten keltaisen eri sävyjä? Viikonlopun ompeluksina syntyi Elmolle perusvaatetta ja yllättäen keltainen näyttelee pääroolia näissä vaatteissa. (Minun lempivärejä on ruskea, keltainen, oranssi ja vihreä :)) Kokeilin tällä kertaa muokkailla omaa housukaavaa jonka tuloksena syntyi kahdet resorivyötäröllä olevat housut. Kumpiinkin housuihin kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa taskut. Nehän onnistuivatkin yllättävän hyvin. Kummasti antavat ilmettä lisää nuo taskut. Farkkuhousut on minun vanhoista strechfarkuista tehdyt ja lahkeensuissa on resorit kun taas velourhousuissa kuminauhat. Peitetikkoneen käyttöä harjoittelin taas vähän ja edelleenkin meillä oli vähän eripuraa koneen kans, murr! Tämän mallisia housuja vois ommella nyt muutamat lisää joustofroteesta ja sametista :)

Housut

Koko: n.80cm

Kaava: omakehitteinen

Kankaat: Farkku, minun vanhat farkut, velour Kestovaippakaupan oliviinvihreä

Resorit: Myllymuksut

 


Viikko sitten Eurokangas mainosti Nanson trikoita ja olihan sinne paikalle hyökättävä heti aamutuimaan. Olimme paikalla vähän ennen puolta yhtätoista ja osa pakoista oli jo kuulemma silloin myyty loppuun! Sain kuitenkin mukaani muutamia kivoja kankaita. Nämä paidat ovat kumpikin tehty nuista Eurokankaan Nansoista ja kumpaakin kangasta minä sain viimeiset reilut metrin pätkät ja metrihintaa näillä oli 6 euroa. Nuo ovat siis ihan peruspaitoja ilman mitään kummallisuuksia. Molempiin tikkailin peitetikkikonella kaiken mahdollisen (nauhankääntäjää odottelen edelleen joten sitä en ole päässyt testaamaan) Tuon raidallisen paidan kaula-aukon tein poikkeukselliseti eri tavalla ja resorista tuli liian löysä. Jotenkin tuo Mangonvärinen resori oli muutenkin paksumpaa ja erilaista entä muut Myllymuksuilta tilaamani resorit. Harmittaa tuo kaula-aukko tekisi mieli purkaa mutta oma hommansa olisi siinäkin :( Molemmat paidat ovat ihanan raikkaita ja ihanan keltaisia. Mietin ensin tykkäänkö tuosta hedelmäkankaasta mutta on se ihan kiva kuitenkin, kait :D

 

Peruspaidat

Koko: 80cm

Kaava: Nepparillinen paita Ottobre4/2008, Raglanhihainen paita Ottobre 6/2008

Kankaat: Nansoa, Eurokankaasta

Resorit: Myllymuksut

 

Ompelin kaula-aukon resorin ennen toisen takasauman yhteenompelemista. Yleensä ompelen resorin umpinaiseen kaula-aukkoon.

 

Tässä paidassa oli vähän säätämistä tuo resorikaitaleen lopun kanssa eikä jälki ole kovin siisti. Taidan ommella tuohon päälle jonku merkin/nauhan kun sopiva löytyy!