Piparinkukkajoustis saapui monta viikkoa sitten ja en tiennyt oikein tykkäänkä vai enkö. Päätin tehdä kokeeksi Annikan tapaan paidan. Siis kuosina ja materiaalina tykkään mutta en tiedä tykkäänkö tuosta poikasen päällä :D Kanttaukset tein ruskealla resorilla jotta saisin mukaan ripauksen syksyisyyttä. Kauluksen resori vedättää aavistuksen, auttaiskohan prässäys? Oiskohan resoria pitänyt olla pitemmästi vai miten tuollaisen vedätttämisen vois välttää?

 

Piparinkukkapaita

Koko: 80cm

Kaava: Ottobre4/2008 Neppari vauvan paita

Kangas: Myllymuksujen kuviollinen joustofrotee

Resorit: Eurokangas

Muuta:Nepparit Prym

Merkki: Iinulta tilattua Farbenmix nauhaa

 

 

 

 

Vilkas velourhousut

Koko: 74cm

Kaava: Ottobre 4/2008

Kangas: Eurokankaan velour

Muuta: merkkinauhat Iinulta

 


 

 

Mulla on ollut pitempään housuompelu kammo. Päätin rohkaistua ja ompelin Elmolle kahdet velourhousut Ottobren kaavalla. Tykkään tuosta mallista, aavistuksen voisi takaosaa korottaa niin vaippa menis piiloon paremmin. Leveyttä sais ehkä olla muutama centti lisää. Hyvin sopivat pojallekkin vaikka taitaa olla enemmän "tyytöjen" malli. Ainakin kun meillä on niin hoikkis poikanen, että hukkuu sellaisiin peruscollegehousuihin. Nyt pitäisi kokeilla jotain toistakin housukaavaa, sillä housuista on pulaa tällä hetkellä.

 

Muuta höpinää vielä loppuu!

Vitsit, että odotan syyskuuta :D Pääsin kansalaisopiston lastenvaateompelukurssille :) Keskiviikkoisin KOLME tuntia ompelua, jipii. Mulla on monta asiaa mitä haluan opiskella kun kerrankin pääsee asiantuntijalta kyselemään! Lisäksi viime päivinä olen löytänyt useita ihania ruotsinkielisiä ompelublogeja. Tästä kiitos kuuluu Lotan blogille, jonka kautta hoksasin asiaa alkaa tutkimaan :D Ruotsista löytyis myös aikasta kivoja trikookankaita JNY designilla on vaikka mitä ihanuuksia ja uutuudet näyttää kaikki tosi kivoilta. Lisäksi Mjukatygerillä on vaikka mitä ihanaa, esim tämä ja tämä jne.. Mulla ei oo vaan mitään kokemusta ulkomailta tilaamisesta ja Ruotsin kielitaitokin on aika surkee, mutta jospa kuitenkin kokeeksi yrittäis tilata... :D

 

Ja tulkaahan ihmeessä kaikki katsomaan Oulun kestovaippahulinoita muutaman viikon päästä :) Minut löytää kestovaippayhdistyksen infopisteestä!