Meillä on tarkoitus kestoilla masuasukin kanssa. En ota asiasta mitään paineita, tai siis sillä tavalla, että asian pitäisi heti onnistua ja kaikki menisi alusta alkaen ihan priimasti. Alkuun on tarkoitus pitää harsoja ja tarvittaessa niiden väliin lisäimut ja/tai kuivaliina. Harsojen päälle tietty kuoreksi hahtuva-tai merinovillapökät. Muutaman pul-kuoren ajattelin tehdä ihan hätävaraksi. Sitä paitsi en voinut vastustaa näitä myllymuksujen ihania pulprinttejä norsut ja villit nakkikoirat.

Muutamia sisävaippojakin on tarkoitus ommelle ihan sen takia, että tuo mieheke tuumasi harsojen taittelun kuulemma vaativaksi. Viikonloppuna tekaisin kuusi sisävaippaa, lähinnä sellaisiksi sovituskappaleiksi elikkäs kun vauva on syntynyt niin saa sovitella olisiko joku näistä malleista sopiva. Harmi kun nuita ei kannata kauheeta pinoa ommella valmiiksi kun ei tiedä mikä toiselle parhaiten istuu. Materiaalivalinnoista sen verran, että nuihin vaippoihin käytin kierrätysmateriaaleja, ainoat ostetut materiaalit oli Applixin tarranauha ja superflanelli ja iso läjä kontista vanhoja froteepyyhkeitä  niihin meni yhteensä n.12 euroa eli yhden vaipan hinnaksi tuli 2 euroa. Mulla on ihan valtavat määrät nuita pallotrikoo kankaita+muita trikoita kun sain tätiltäni joka on ompelija jätesäkillisen kankaan jämiä ja toinen säkki olisi kuulemma jo odottamassa.

                   1534336.jpg
Mummut-sisätäyttövaippa, koko s vihree pallollisessa on röyhelöt. Ruskea pallollinen on ihan tavallisilla kuminauhakujilla. Päällä molemmissa trikoo ja vahvikkeena collegekangas, ihoa vasten microfleece ja toisessa tavallinen fleece. Kiinteät imut löytyy molemmista tiimalasin muotoon ommeltuna superflanellia ja froteeta. Toisessa täyttöaukko sisällä edessä ja  toisessa edessä saumassa. Kaava löytyy kestovaippainfon sivuilta.

                   1534368.jpg
Nöttöset sisävaipat toinen taas röyhelöillä ja toinen ilman. Nöttöset sopii noin 2-4 kiloisella lapselle eli on kooltaa pienempi kuin mummut koko S. Vaaleampivihree on ihan kiintee vaippa, imuna tiimalasin mallinen flanelli ja kaksi kerrosta froteeta. Vaipan eteen on lisäksi ommeltu tuollainen läppä systeemi. Päällinen trikoota, tukena college ja ihoa vasten ihanan tuntoinen puuvillavelour. Tummemman vihreä vaippa on sisätäyttövaippa, täyttöaukko edessä. Kankaina triikoo päällä ja tukena college, ihoa vasten microfleece Kiinteänä imuna tiimalasin mallinen frotee ja kaksi kerrosta suorakaiteen muodossa froteeta. Kaavan sai sähköpostilla kestovaippainfon kautta.

                     1534376.jpg
Tämä sisävaippa on tehty Ottobre lehden, numero 3/2005 kaavalla. Lehti sisältää erittäin monipuoliset ohjeet vaipan teosta. Päällikankaana Velour ja ihoa vasten polyestermokka. Kiinteänä imuna vaippaan on ommeltu iso tiimalasi froteesta ja sen päälle kaksi pienenpää tiimalasia froteesta. Lisäksi tein ohjeen mukaisesti vaippaan irtonaisen boosterin. Vaikutti kivalta mallilta ja kaavalta. Jos malli tuntuu hyvältä niin seuraavat teen ehdottomasti täyttöversioina.

                     1534378.jpg
Sisätäyttövaippa, tehty Suuri käsityölehden kaavalla (1/2008). Täyttöaukko takana. Päällikankaana trikoo, tukena college ja ihoa vasten microfleece. Kiinteänä imuna ainostaan yksi kerros froteeta tiiman mallisena.

                    1534341.jpg


                   1534338.jpg
                                               Kaikissa vaipoissa on pesutarrat.

                   1534361.jpg

                     1534370.jpg
                 Jokaisessa vaipassa tarrojen kohdistamista helpottava keskikohdan osoittava merkki.

                    1534303.jpg