Meille meinasi oikeasti iskea lakkipula. Kaikki meidän päähän mahtuvat lakit olivat trikoopipoja ja nyt alkaa olemaan täällä pohjoisessa jo sen verran kylmä, että kyllä jo paksumpaa saa päähän laittaa. Akuuttiin lakkipulaan kävin ostamassa eurokankaasta vihreää palafleeceä 20 cm, ruskeaa tekokarvaa 30cm ja ruskeaa fleeceä 30cm :D Taisivat maksaa yhteensä 7 euroa ja niistä tulee yhteensä 6 lakkia kun tekee sisäosan kaapista löytyvistä materiaaleista, että eipä tule pahanhintaisia lakkeja. Kaupassa taitaa maksaa fleecelakit lähemmäs 20 euroa! Mutta mutta mulla oli kaavoitus vähän hukassa koska ensimmäisestä lakista tuli ihan kamalan iso (menee kaappiin odottamaan seuraavaa tai sitä seuraavaa talvea). Iso tuli toisestakin koska tein ekan kanssa samoilla kaavoilla. Kolmannesta tuli sentään just eikä melkein sopiva :) Joten täytyy vielä vähän muokata tuota toista lakin kaavaa.

 

Vähän reilu lakki, mutta pitämään pystyy. Kaava oma, materiaali fleeceä, korvien kohdalla kaksinkerroin fleece.

 

 

Tästä nallehatusta tuli niin reilu, että menee melkein minunkin päähän :D Kankaana tekokarva, sisällä fleeceä ja korvissa velouria.

 

Tästä lakista tuli superhyvä. Just sopiva. Suojaa hyvin korvat ja niskan, menee tiivisti päähän. Sisällä alaosassa kaksinkertainen fleece ja korvien kohdalla vielä tuulisuojat, reiman lakkien tyyliin. Edessä haamuheijastin. Meinasin laittaa vielä huovutetut pallot nuihin päihin mutta taidan jättää lakin tälläiseksi.

 

Mikä lakeista oli sinun suosikkisi?