Osasto 64: käsityöintoilijat kokoontuivat jälleen eilen :) Ja täytyy kylllä sanoa, että mukavaa ja rentouttavaa oli. Osasto 64 on siis minun työpaikka josta oon hoitovapaalla tällä hetkellä. Ollaan taidettu suunnillleen keväästä 2008 asti tavata käsitöiden merkeissä noin kuuden työkaverini kanssa. Ollaan ommeltu mm. vauvapeittoja työkavereille lahjaksi, (itse sain työkavereilta tämän peiton silloin kuin Elmo syntyi ja on ollut aivan ihana peitto :)), tehty osastolle iso satulinnatilkkutyö ja kaksi talotilkkutyötä. Täytyy vielä mainita, että osastoltamme löytyy siis viisi aktiivisesti tilkkutöitä tekevää joten itsekkin olen päässyt tutustumaan tilkkutöiden saloihin heidän avulla. Joka kerta olemme viettäneet antoisan ja rentouttavan päivän käsitöiden merkeissä. Tiistaina kokeilimme aurinkotekniikkaa kankaanvärjäyksessä. Itselle ja monelle muullekkin aurinkotekniikka oli ihan uusi juttu ja tykästyimme kaikki tuohon värjäykseen joten seuraavan kerran syyskuussa on luvassa jälleen värjäystä :)

 

Muutaman asian hoksasimme, jotta värjäys onnistuu on värien oltava juoksevia. Lopputulokset ovat jännittäviä ja tässä hommassa on vain mielikuvitus rajana. Itse värjäsin muutaman palan puuvillakangasta ja sitten Elmon jalanjälkiä, joista sainkin oitis idean joululahjoihin :D Aurinkotekniikasta löytyy tietoa ainakin täältä.

 

Aurinkotekniikkassa kuvioita saa aikaan mm. suolalla, kuivatuilla kasvinlehdillä

 

 

Myös kalvosta tehtyä sabluunaa voi käyttää hyväksi

 

Tästä kuvasta lähdin liikkeelle, Elmon jalanjälki noin vuosi sitten.

 

Piirsin sabluunan kalvolle ja leikkelin kuvan irti

 

Limenvihreetä kangasväriä tilkulle ja sabluuna siihen päälle ja auringon paistetta. Lopputulos oli tälläinen. Tuo kohta missä jalanjälki näkyy oli siis ilman kalvoa ja tuo vaaleampi alue oli kalvon alla.

 

 

 

Muissa kankaissa käytin merisuolaa, hienoa suolaa ja rypytystä

 

Tässä vielä osasto 64:n satulinna. Kaikki nuo yksityiskohdat ja muut on tehty applikoimalla. Vankilasta löytyy Elmon vaippakangasta :D Satulinna sijaitsee osastomme poistumisoven läheisyydessä ja on kuulemma saanut aikaan paljon ihasteluita. Täytyy kyllä myöntää, että itsellänikin on tapana tuijotella satulinnaan aina kun käyn keikalla :)

 

Peitetikkone saapui maanantaina ja nauhankääntäjä tuli sitten tiistaina perässä ja kolmen viikon kuluttua tulee vielä toisen levyinen nauhankääntäjä. Sain samaan hintaan kaksi nauhankääntäjää. Valmiiden nauhojen leveydet joko 0,8mm tai 1,5mm. Vielä en kauheesti ole ehtinyt konetta testaamaan mutta sen minkä paininjalkaa oon painellut niin hyvältä koneelta se tuntuu. Toki opettelua käytön suhteen se vielä vaatii mutta eiköhän sitä käytön myötä opi.

 

Sen verran testasin, että kääntelin muutamat käänteet konelle. Eli tein työpaikkani pienokaisille keskoskaappi/avopöytä vaatteita. Hyödynsin tähän tarkoitukseen Elmon vanhoja bodeja joista oli mm. nepparit menneet rikki tai jotain muuta pientä. Nuo avopaidat/mekot on mukava ja helppoja pukea keskoskaapissa olevan vauvan päälle. Niin ja etupäässä nuo on nyt sellaisia värejä mitkä passaa pojillekkin kun pienten poikien vaatteista on ollut pulaa ( eihän sitä ruusumekkoja voi kuitenkaan pojan päälle laittaa).