Minä oon heikkona pul-kankaisiin :) Aina kun tulee joku uusi kiva kuosi niin sormet syyhyää sen tilaamaan. Nykyään oon kuitenkin ollut aika maltillinen näin hoitovapaalla kun pitää laskea mihin on varaa. Kestovaippakaupan sivulta sen ekana bongasin niin ihanan Safari pulin kyseessä onkin kyseisen kaupan oma kuosi. Onneksi sattui niin sopivasti, että Elmo tarvii pikkuhiljaa l-koon vaippoja vaippakaappiin. Joten oli hyvä syy tilata kyseistä kuosia. Tilauksen tein kuitenkin Pikkuvillasta ja täytyy kehua erittäin nopeaa toimitusta.

Tilasin 60cm pul-kangasta ja saman verran coolmaxia ja tästä määrästä syntyi viisi L-kokoista taskuvaippaa (kestovaippayhdistyksen kaava), kolme kestosidettä ja kaksi paria liivinsuojia. Laskeskelin myös ensimmäistä kertaa miten paljon yhden taskuvaipan teko maksaa. Ompelulanka, sähkö, ompelukoneen neulat jne. puuttuvat hinnasta :)

Tarvikkeet viiteen vaippaan

* Pul-kangas 60 cm 12,30e

* Coomax 60cm  6,39e

* kuminauha 10m paketti  1,70e josta menee viiteen vaippaan 2m eli n. 0,40e

* tarranauha kovaa puolta 0,5m, pehmeää puolta 1m yht. 4,5e

Kokonaiskustannukset 23, 59 e yhdelle vaipalle tulee hintaaa tällöin 4,7 euroa vastaava vaippa kaupasta ostettuna 18,90. Kannattaakin kokeilla itse vaippojen ompelua mikäli yhtään hallitsee ompelukoneen käyttöä. Kestovaippayhdistyksen sivuilta löytyy ihan hyvä ohje taskuvaipan ompelusta ja kestovaippainfon sivuilla on tietoa vaikka kuinka! Lisäksi paikalliset kansalaisopistot järjestävät kursseja vaipan ompeluun. Kannattaa aloittaa sisävaipan ompelusta jos epäilee ettei osaa niin ei mene kalliit materiaalit hukkaan. Näitä safari vaippoja ommellessa tein ahaa elämyksen, hiuspinnit ovat aivan loistava nuppineulojen korvike :) Seuraavaksi sitten L-koon yövaippojen pariin!

 

                                                1242889377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e