Vaikkakin edellisen postauksen TSI-cuddlet ovat olleet ihan mainioita en ole välttynyt vaippojen ompelulta. Tällä hetkellä meillä onkin täydellinen arsenaali vaippoja eikä pulaa ole ollut. Elmolla on osittain käytössä vielä s-koon mummut ja nyt tehdyt vaipat ovat m-kokoisia.

Minulla on metri tolkulla valkoista collegea joten sitä haaskasin näihin vaippoihin joita tein yhteensä kolme kappaletta. Kaavana Wee Wekan SML-Fitted sm pocket. Tosin en tehnyt alatarraa vaan ihan normaalisti vaan yhden tarran. Kaava on erittäin kapea ja istuva malliltaa. College vaipassa kaksinkertaisena ja pyllyä vasten eurokankaan palalaarista ostettu ihana pallomikrofleece (on tosi edullista, metrihinta 7 euron luokkaa).

                   2057163.jpg  

                  2057162.jpg 

S-koon mummut vaipat mahtuvat ja toimivat taskuvaippoina tällä hetkellä vielä pomminvarmasti. tein kuitenkin jo kaappiin muutamia m-koon taskuvaippoja lisäsäätötarralla. Keltaiset vaipat ovat tehty SK 1/08 kaavalla tehtyjä tuo vaippamalli ja koko istuu tällä hetkellä Elmolle tosi hyvin. Minusta SK kaavalla tehty vaippa m-koossa ei ole paljoa isompi entä mummu s-koossa. Kaikissa materiaalina Br pul ja ihoa vasten joko coolmax tai mikrofleece. Coolmax tilattu joskua aikoinaan Sampsukasta. Nykyään en tikkaa nuita haarasaumoja ollenkaan. Ovat tiettty vähän ruman näköiset mutta käytössä toimivat hyvin nuinkin.

               2057166.jpg


Ennen taskuvaippojen tekoa tein sisävaipat kokeeksi m-koon mummukaavalla ja m-koon SK 1/08 kaavalla. Nuilla testasin istuvuutta ennen kuin paloittelin Pul-kankaita vaipoiksi. Näissä vaipoissa päällä mikkitrikoo (jota mulla on metritolkulla, tätiltä saatua), ihoa vasten mikrofleece ja tukikankaana college.Tuosta kuvasta näkee selvästi kuinka iso kokoero nuilla kaavoilla on. Molempiin tein lisäsäätötarran.

              2057168.jpg

Meillä käytetään yövaippoina fleecestä tehtyjä vaippoja. Yövaippoihin oon tuhonnut koirien takkien ompelusta jääneitä fleecetilkkuja urakalla. Nyt oon urakoinnut m-koon yövaippoja. Kaavana SK 1/08 kaava röyhelöillä. On aika leveä vaippa mutta ei haittaa koska on yökäytössä pelkästään.

              2057164.jpg