Meidän vauva kasvaa niin, että s-koon vaipat alkavat jäädä pikkuhiljaa pieniksi  yllättävän kauvan ovat olleetkin sopivia. Ajattelin, että haluaisin vähän pitempi ikäisiä vaippoja.Tähän asti olen tehnyt sisätäyttövaippja ja joitakin taskuvaippoja. Kalliit materiaalit kuten bambun ja hampun olen ommellut erillisiksi imuiksi joita voi käyttää ihan minkä kokoisissa vaipoissa tahansa. Meillä on yksi ostovaippa. Ostin sen ennen Elmon syntymää ja olen siitä tykännyt. Kyseinen vaippa on Iguleen Cuddle buns velour. Vaippa joka on sopiva n.4,5kg aina 16 kiloon asti.Niinpäs päätinkin tehtailla itse nuita vaippoja. Netissähän on myynnissä Cuddle bunssiin ihan kaavakin mutta minä piirsin oman kaavana tuosta osto vaipasta.

Kankaat kaivoin osittain kaapista ja osaan tilaisin kuosillista bambukangasta jota olen pitkään himoinnut. Kaikissa vaipoissa on kiinteänä imuna suorakaiteen malliin ommeltuna kolme kerrosta sampsukasta tilattua luomu bambufleeceä joka on mielestäni parasta imukangasta mitä voi olla. Meillä yövaipassa on tuosta 35cmx35cm kaksinkertaisesti ommeltu taittoimu ja toimii 12 tunnin yöunilla ihan loistavasti. Lisäksi ompelin vahvikkeeksi ja lisäimuksi eteen kaksinkertaisen suikaleen bambukangasta. Tämän lisäksi jokaisessa vaipassa on myös irroitettava imu kaksinkertaisesta bambusta. Nepit tilasin kotimäen puodista ja neppipressin vuokrasin Taikapilvestä. Pikkuisen oli kämmen mustelmilla ja kipeänä kun yhden päivän aikana nepitin 13 vaippaa, auts!

                 2026686.jpg

Oranssit vaipat etanakuosillista bambucollegea, ruskeissa vaipoissa sama kangas mutta apinakuosilla. Trikoosta neljä vaippaa pallolliset, sini ja punakuosilliset. Keltaiset vaipat joustofroteeta. Kaikissa vaipoissa peppua vasten velour. Tukikankaana kaikissa valkoinen college jota mulla on jemmassa metritolkulla (tätiltä saatu). Kakki muut kankaat omista varastoista mutta bambucollege tilattu Sampsukasta.

               2026689.jpg

                        Nepit kokoa 20 ja tietty muoviset KAM-nepit on kyseessä.

               2026687.jpg
                        Irrallisen imulärpäkkeen voi taittaa sinne mihin eniten imua kaipaa!


               2026688.jpg

Saumurissa oli lankana Woolly nylon joka tilattu Kotimäen puodista. Ikävä kyllä saumurissa oli ja on ollut jo pitemmän aikaa jotain vikaa tai sitten en osaa vaan käyttää sitä. Saumuri ei leikkaa välillä kunnolla vaan jättää sellaisen pienen palan jota sitten törröttää rumasti sieltä välistä. oon puhdistanut terät ja säätänyt. Oiskohan terä sitten jo tylsä? Tiedä häntä! Nämä vaipat ovat hyviä kaikin puolin, ainoa miinus on vähän pitempi kuivumisaika. Lisää on tulossa sillä minulla on vielä viiteen cuddleen materiaalit odottamassa. Saas nähdä ovatko nämä tosiaan käytössä 16 kiloon asti?