Niin täällä on ollut hiljaista.. Aloitin loman 28.5 ja sitä ennen oli paljonpaljon töitä. Viime viikon vain rentouduin tein sitä mitä tykkäsin. Olen päättänyt ottaa elämäni ensimmäisellä kesälomalla rennosti, ei aikatauluja, ei pakkosiivousta, ei mitään mitä pitää tehdä pakolla vaan juuri sitä mitä huvittaa tehdä. Nyt sunnuntaista asti olen nauttinut auringosta joka päivä puolenpäivän aikaan olen majottanut itseni parvekkeelle. Siellä olen makoillut neljään asti, sen jälkeen aurinko ei enää kunnolla paista parvekkeelle. Minusta aivan ihana maata pakahduttavan kuumassa aurinkon paisteessa, miksei aurinko voisi paistaa kesällä joka päivä. Tänään oli tylsä herätä kun pilvet peittivät aurinkon, mietin kuumeisesti mitä tekisin. Pesisinkö ikkunat, ompelisinko vai lähtisinkö salille. Tässä miettiessäni aurinkokin alkoi näkymään pilvien takaa joten taidan parkkeerata itseni taas parvekkeelle :)

Viime viikolla sain ajokortin :) Niin kahdeksan vuotta täysi-ikäisyyden jälkeen. Olin aina ajatellut etten tarvitse ajokorttia mihinkään, mutta niinhän siinä vaan sitten kävi, että kortti oli saatava. Teoriakokeen tein kaksi kertaa kun ensimmäisellä kerralla oli yksi virhe liikaa. Inssi menikin ensimmäisellä kerralla läpi :) Yhden ylimääräisen ajotunnin otatin ennen inssiä. Nyt olen harjoitellut ajamista päivittäin, Mikko istuu pelkääjän paikalla peloissa ja minä ajelen, eiköhän se tästä pikkuhiljaa lähde käyntiin :)

Mutta sitten käsitöihin, viime viikkoina ei mitään uutta. Lomalla olisi tarkoitus ommella jotain ainakin koirille viilennysloimia. Käväsin mummolassa Oulaisissa ja sieltä tarttui mukaan paikallisesta ompelu/lankaliikkesstä seuravia juttuja.
 639528.jpg639530.jpg
Lankaa, Gjestal Nagano merkkistä, 100% villalankaa. Hinta vain 1.5e/kerä, ajattelin neuloa tuosta vauvan neulesetin. Sitten ostin muutama kerän pesukoneessa huopuvaa cortina exclusive-lankaa. Tämäkin lanka vain 1.5e/kerä Tuosta lankasta on tarkoitus tehdä hieman omamuunnos Legs-pupuja

Lisäksi mukaan tarttui bambu-puikkopaketti.paketissa on yhteensä kehdeksan bambupuikot alkaen nro 3 puikoista. Laadusta en osaa vielä sano, näin päällisin puolin ihan hyviltä vaikuttavat, hintaa koko paketilla ainostaan 17e.

 639525.jpg639526.jpg
Jokunen viikko sitten ompelin Urholle ja Sylville tuollaiset nimitreenipannat. Normaalisti meillä käytetään vain valjaita mutta toko ja agility treeneissä panta on parempi. Pantoihin painoi sabluunapainatuksella koirien nimet. Sylvin pannassa L-kirjain levisi ikävästi ja Urhon pannan O-kirjaimeen unohdin tehdä reiän.

 639531.jpg639532.jpg
Jostain kumman syystä minä tykkään neuloa vauvan vaatteita :) itsellä ei ole vauvakuumetta eikä kellekkään tutullekkaan ole juuri nyt tulossa vauvaa, mutta nuo kun ovat niin näppärän nopeita tehdä niin sillä kait niitä on kiva neuloa. Luonnovalkoinen (kuva vääristää väriä) neuletakki on tehty jo viime kesänä mutta nyt vasta viimeistelin sen. Malli Suuresta käsityölehdestä ja lankana Sirdar snuggly DK, ihanan pehmeää lankaa ja mukavaa neuloa.

Keltainen neuletakki aloitettu joskus kolme vuotta sitten, mutta jäi kesken. Siivotessa lankavarastoja sen sitten löysin ja tein loppuun. Lankana Novitan Woolia ja vieläpäsitä vanhaa merinovillaa. Ohje Woolin vyötteestä.  Lankaa jäi niin väsäsin oman pään ohjeella pikkuiset sukat vielä kaveriksi.